CUTTERS

3

METAL SHARKS

12

HELIKOPTERS

2

DASH-8

2

VLOOT

ONZE VLOOT

We zijn trots op onze vloot, de grootste in het Caribisch gebied. Met varende en vliegende eenheden voeren we onze taken uit: redding, opsporing, en handhaving in de wateren rondom Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Cutter 14 Een cutter schip van het type Stan Patrol 4100
STAN PATROL 4100

CUTTERS

Onze drie Cutters, de Jaguar, de Panter en de Poema, zijn schepen van het type Stan Patrol 4100 en speciaal ontworpen voor de Caribische Zee. Ze hebben een groot voortzettingsvermogen, wat ze geschikt maakt voor langdurige inzet, patrouilles of informatieopdrachten. Meestal opereren ze op de grens van de territoriale wateren of daarbuiten. Elke boot heeft radarapparatuur, infraroodcamera's, nachtzichtkijkers, een vaste mitrailleur, een beweegbare brandblusspuit en een ION-scan (een apparaat dat drugs en explosieven detecteert).

360' Video


INTERCEPTORS

METAL SHARK 38 DEFIANTS

Het bedrijf Metal Shark bouwt speciale schepen voor militaire en politiedoeleinden. 38 Defiant is de naam van het type dat we gebruiken. Onze twaalf Metal Sharks zijn onze belangrijkste onderscheppingsvaartuigen. We patrouilleren ermee in de territoriale wateren. Dankzij hun overdekte kajuit en volledig gesloten stuurhuis beschermen ze de kustwachters tegen weer en wind, en bieden ze dag en nacht onbelemmerd zicht.360' Video


AW139

HELIKOPTERS

Onze helikopters zijn er voor reddingsacties, maar ook voor controle en handhaving. Dankzij de medische kennis van de bemanning en de uitrusting aan boord kunnen we er mensen mee redden en stabiliseren op zee, zelfs op varende schepen. Ook helpt de helikopter bij onderscheppingen. Vanuit de lucht is het veel makkelijker om kleine boten te vinden, en door de hoge snelheid van de helikopter kan hij verdachte vaartuigen zoals ‘go-fasts’ met drugs aan boord effectief achtervolgen.360' Video


MARITIEME PAUTROUILLEVLIEGTUIGEN

DASH 8'S

Onze twee Dash 8 turbopropvliegtuigen zijn gebouwd naar onze wensen. Ze hebben speciaal ontworpen luiken voor het droppen van reddingsvlotten en boeien, een hoog vermogen, een zoeklicht op de neus om te zien en gezien te worden in zoeksituaties, goede radar- en communicatieapparatuur, en een speciaal softwaresysteem. Dit maakt ze erg geschikt voor taken zoals opsporing, redding, milieu- en visserijcontrole. Ook kunnen ze mensen en middelen transporteren om hulp te bieden voor, tijdens en na orkanen.

360' Video


VAARTUIGEN

JUSTICE 20'S

De Boston Whaler Justice 20 dankt zijn naam aan zijn lengte van 20 voet. We hebben vijf van deze boten: een op Sint Maarten, een op Aruba, een op Bonaire en twee op Curaçao. Deze vaartuigen hebben een vriendelijkere uitstraling dan de Metal Sharks, en een diepgang van maar 38 centimeter. Hierdoor zijn ze perfect voor hun taak: het patrouilleren in binnenwateren en dicht onder de kust.

MET NH-90 BOORDHELIKOPTER

STATIONSSCHIP

Het stationsschip van de Nederlandse Koninklijke Marine in het Caribisch gebied vaart de helft van de tijd voor de Kustwacht. Het helpt ons bij reddingsacties, het opsporen van illegale visserij en milieuvervuiling. Het stationsschip is hiertoe uitgerust met twee snelle FRISC-motorboten en een NH-90 helikopter. Tijdens het uitvoeren van kustwachttaken vaart een boardingteam van de Kustwacht mee.